توصیه میشود برای جلوگیری از تشنگی در فاصله افطار تا سحر از صیفی ها و مواد سرشار از آب مانند: کاهو، خیار و.. استفاده شود.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج ،کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی با توجه به نقش تغذیه سالم در ماه مبارک رمضان اظهار داشت :
بسیاری از افراد از ترس تشنگی در طول روز در وعده سحری مقدار زیادی آب می نوشند که عادت صحیحی نیست. در عوض توصیه میشود برای جلوگیری از تشنگی در فاصله افطار تا سحر از صیفی ها و مواد سرشار از آب مانند: کاهو، خیار و.. استفاده شود.
انیس نیک فطرت ابراز داشت : مصرف 2 تا 3 عدد خرما در وعده افطار توصیه میشود. (خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است که در تنظیم قند خون بسیار مفید است). پرهیز از نوشیدن زیاد چای بخصوص چای پررنگ در وعده سحر. (نوشیدن زیاد چای علاوه بر این که باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمکهای معدنی می شود اسید اگزالیک موجود در آن باعث کاهش جذب کلسیم مواد غذایی می شود).داشتن فعالیت و تحرک با شدت متوسط پس از افطار توصیه میشود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج در ادامه افزود : منابع غذایی زیر جهت تقویت سیستم ایمنی بدن در ماه رمضان توصیه می شود:
• استفاده از منابع ویتامین A
شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند: هویج، کدو حلوایی و.. زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، در وعده های افطار و سحر
• استفاده از منابع ویتامین E
شامل روغن های مایع مانند: کانولا، آفتابگردان، ذرت و سبزیجاتی مانند: اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده های سحر و افطار همچنین استفاده از انواع آجیل در فاصله ی افطار تا شام.
• استفاده از منابع ویتامین C
مانند انواع میوه ها و سبزی های برگ سبز، گوجه فرنگی، جوانه های گندم و انواع مرکبات مانند: لیمو ترش و لیمو شیرین، پرتقال و نارنگی در هر سه وعده سحر، افطار و شام.
• استفاده از منابع ویتامین های گروه B
شامل انواع سبزی های برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و انواع مغزها.
• استفاده از منابع غذایی حاوی آهن
شامل منابع حیوانی از قبیل: گوشت قرمز، مرغ و ماهی و منابع گیاهی مانند انواع سبزی ها و میوه های تازه و خشک شده، حبوبات و غلات کامل.
انیس نیک فطرت خاطر نشان کرد :اگر منابع غذایی حاوی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین C مصرف شوند جذب آهن افزایش می یابد.
وی در پایان توصیه نمود : انتخاب موادغذایی مصرفی در فاصله افطار تا سحر از اهمیت بالایی برخوردار است ،برنامه غذایی خود را به گونه ای تنظیم کنید که شامل موادغذایی ذکر شده شود .